IPL-OPT SHR tehnologija

Ste tudi vi opazili rdečino na vaši koži? To so počene kapilare, ki niso posledica običajnih procesov v koži, pač pa številnih negativnih dejavnikov okolja in neustreznega življenjskega sloga. Je vaša koža postala gubasta in utrujena? Tudi to je odraz modernega, hitrega, vendar neustreznega življenjskega sloga. S preventivnimi in kurativnimi ukrepi se lahko tem težavam uspešno izognete. Vendar kako?

Genetski zapis, ustrezna prehrana, gibanje na svežem zraku in dodatna nega kože so ključni dejavniki za ohranjanje zdrave, mladostne in lepe kože. V hitrem tempu življenja nam pogosto zmanjkuje časa, da zase poskrbimo na ustrezen način, ostanemo zdravi, vitalni in mladostni, ne glede na starost. Še posebej na koži, predvsem zaradi stresa, izčrpanosti in onesnažene okolice v kateri živimo, in kateri je naš največji organ dnevno izpostavljen, se odražajo različne nepravilnosti.

Zelo moteča je rdečina kože, ki je posledica vidnih in počenih kapilar, najtanjših žilic v telesu. Rdeč videz namreč ni del običajnega procesa staranja, pač pa postanejo kapilare pod tanko povrhnjico opazne takrat, ko je naša koža preobremenjena zaradi vseh negativnih vplivov okolja in stanja telesa. Ker imajo kapilare tanko žilno steno lahko, večkrat zaradi preobremenjenosti in pritiska ali različnih snovi, ki jih vnesemo v telo ali temperaturnih nihanj, hitro počijo in ustvarijo rdečino na koži. Rdečina je na pogled moteča in neprivlačna, najpogosteje pa je opazna predvsem na obrazu, kjer je naša koža tanka, zato so kapilare skozi tanko povrhnjico tako še posebej vidne.

Preventivno lahko pojav odpravimo tako, da poskrbimo za zdravo prehranjevanje in pitje zadostne količine vode. Hkrati se moramo izogibati prekomernemu uživanju alkohola, kajenju ali vnosu snovi, ki lahko negativno vplivajo na naše telo. Ob preobremenjenosti, temperaturnih spremembah ali izrednih vremenskih pojavih kožo še dodatno vlažimo, hranimo in varujemo s kozmetičnimi proizvodi, polnimi rastlinskih flavonoidov, mineralov, vitaminov ter zaščitnih faktorjev.

Ko se vidne žilice in z njimi pordelost že pojavijo, je potrebno stanje odpraviti z nekirurškimi kozmetičnimi posegi, kot je metoda IPL. Postopek IPL temelji na uporabi žilnih laserjev, ki energijo svetlobe pretvorijo v toploto, zaradi katere beljakovine v steni žil zakrknejo oziroma koagulirajo.  Zaradi koagulacije beljakovin tanke žilice niso več prehodne in kmalu propadejo, rdečina zato izgine. Z zapiranjem žilic se namreč zmanjša prekrvavljenost vrhnjega dela kože.  Navadno je učinek dveh do treh terapij dovolj za učinkovitost. Takšen poseg je primerno izvajati v hladnejšem obdobju, na primer zgodaj spomladi ali jeseni, saj koža ni izpostavljena močnemu soncu.

Mnogi pordelost kože začasno skrivajo s sončenjem, vendar pa je potrebno poudariti, da je rešitev le začasna in težave ne odpravi. Hkrati s prekomernim sončenjem kožo izpostavimo UV žarkom in njihovim škodljivim vplivom in zdravje kože dolgoročno še poslabšamo.

Laserji IPL-OPT SHR tehnologije uspešno odpravljajo drobne gube, saj se kolagen, ki je gradnik naše kože in se s staranjem njegova količina v telesu zmanjšuje, okrepi.  Koža je tako bolj čvrsta in močna, drobne gube izginejo. Koža je mladostnejša in lahko svojo funkcijo zaščite telesa učinkoviteje opravlja. Priporoča se od 2 do 3-kratna terapija z IPL laserjem, ne smemo pa pozabiti na vnos hrane, ki skrbi za pravilno delovanje, obnovo in gradnjo celičnih struktur v koži.

Pri nas opravljamo obe metodi nekirurških kozmetičnih posegov. Naročite se na pregled in rezervirajte svoj termin preko e-mail naslova info@anna-marie.si ali telefonske številke: 031 201 202. Število mest je omejeno.