Maščobe so pomembni gradniki celic, tako rastlinskih kot živalskih. Prav tako sodelujejo pri številnih kemičnih procesih v našem telesu. V grobem jih pri proizvodnji delimo na nasičene in nenasičene maščobe in prav slednje so pomembne v naši prehrani in kozmetiki. Tudi naša koža potrebuje maščobe. In kako jo z njimi oskrbimo?

Maščobe so izredno pomembne organske molekule; so vir energije, prav tako sodelujejo v kemičnih procesih našega telesa in v veliki meri gradijo osnovno strukturo organizmov – celico. Poleg tega, da naše telo hrano in z njo pomembne maščobe sprejema predvsem v procesu prehranjevanja, različne snovi sprejema tudi naša koža, največji organ našega telesa. Te snovi so lahko dobre in tudi slabe. Ker smo dnevno izpostavljeni različnim vplivom okolja, tudi onesnaženosti, moramo naše telo, ki snovi absorbira tudi skozi kožo, primerno hraniti in zaščititi.

Naše telo ustvarja na površini kože zaščitno stanje z ustreznim PH-jem, vlažnostjo ter mastnostjo, to ravnovesje pa se lahko zaradi neprimerne prehrane, premajhne količine vode, maščob, vitaminov in mineralov ter slabih vplivov okolja, kaj kmalu poruši. Da to preprečimo, moramo na dan popiti vsaj 2 litra sveže vode, zaužiti veliko vlaknin, sadja in zelenjave, oreškov in semen, z velik vsebnostjo vitaminov, mineralov in ostalih elementov. Prav tako je dobro, da dodatno nahranimo kožo tako, da jo direktno navlažimo in hranimo s kozmetičnimi pripravki.

Odlični zelo naravni produkti, katerih ekskluzivni zastopnik na našem trgu je znamka ANNAMARIE, so produkti AQUA MINERAL. Njihovi izdelki vsebujejo zdrave maščobe, ki našo kožo učinkovito nahranijo in zaščitijo. Prav tako pa se nekateri vitamini, ki so v maščobah topni, lahko absorbirajo v naše telo.
Krema za roke Aqua mineral je intenzivna vlažilna krema, oblikovana tako, da vlaži in ščiti občutljivo kožo na rokah in jo obda z žametno mehkim občutkom in subtilno dišavo. Hitra obdelava, lahka tekstura kreme se zlahka vpije v kožo in pomaga rokam, da ostanejo bolj gladke in mehkejše. Obogatena je z mešanico zdravih maščob: naravnega oljčnega olja, karitejevega masla, mandljevega in avokadovega olja, ki negujejo in vlažijo kožo, vsebuje tudi zelo koristen vitamin E in koencim Q-10, ki je naravni antioksidant. Mešanica karitejevega masla, jojobinega olja, olje ognjiča kot tudi aloe vera in zelenega čaj, ki sta znana po svojih koristnih lastnostih, vsebuje tudi krema za noge. V njej so prisotni tudi obogateno kakavovo maslo, koencim Q-10 – naravni antioksidant – in olje poprove mete, ki pomaga nevtralizirati neprijetne vonjave in daje stopalom svež vonj.

Tudi dnevna krema s hranilno kombinacijo semen grozdja, ognjiča in oljčnih olj, karitejevega masla in mineralov iz Mrtvega morja vašo kožo napne in ohranja svežo. Karitejevo maslo in semena borage, večerno trobentico, jojobo in šipkova olja vsebuje nočna krema.

Nepozabno in zdravo olje oliv vsebuje tudi očesna krema. Pripravljena je z vlažilno mešanico semen grozdja, borage in že omenjenih olivnih olj na osnovi karitejevega masla, ki gladi ter ohranja hidratizirajoče minerale Mrtvega morja na vaši koži.

Nenadomestljive izvlečke avokada in njegovih maščob ter ostalih snovi vsebuje mladostna krema proti gubam. Namenjena je takojšnjemu učinku zapolnjenja gub. Zamegljuje znake staranja tako, da takoj zapolni drobne linije in gube z olji Renovage, kolagenom, jojobo, avokadom in pšeničnimi kalčki, ki gladijo kožo obraza in pomagajo izbrisati leta.

24K intenzivna maska je bogata s hranili in temelji na 24 K zlatu ter patentiranem Tightenexu. Obogatena je z naravno pomirjevalno jojobo, kamilicami, boragami in olji večerne trobentice, ki spodbujajo intenzivno dviganje kože in njen o izboljšajo elastičnost kože, da zagotovijo sijoče gladek obraz.

Tudi na moško kožo in brado maščobe vplivajo več kot blagodejno. Predvsem zaradi obraznih dlak je koža na teh predelih večkrat izsušena. Krema za britje AQUA MINERAL je obogatena s karitejevim maslom in sladkim mandljevim oljem ter je oblikovana za zaščito obraza med dnevnimi britji. Maxi Smooth moška krema za britje temelji na pomirjujoči aloe veri, pomlajujočim ginsengu in mehčanim maslom kakavovega olja ter deluje kot blazina med rezilom in kožo, ki preprečuje draženje.

Razkošna, okusno parfumirana emulzija losjona za roke in telo takoj vlaži in revitalizira roke in telo z vlažilnim semenskim sezamom, jojobo, olivnim in avokadovimi olji, za enostavno absorbirano formulo, idealno za kadarkoli, ko koža potrebuje hitro nego.

Prodajni hit, blaženo maslo za telo, je obogateno z vlažilnim karitejevim maslom ter olivnim in avokadovim oljem in oljem iz grozdnih pečk, skupaj z obnavljajočima vitaminoma E in C ter Dunaliella algami, se ta kremna emulzija stopi v kožo ob nanosu ter poskrbi za bogato plast intenzivnega vlaženja ves dan. Skupaj z maščobami se tudi nekateri vitamini, ki so v maščobah topni, hitreje absorbirajo v telo.