ANTI AGE

– tema o kateri se zadnje čase govori precej in je mnogim še vedno “uganka”.

Anti age v angleškem prevodu pomeni “proti staranju”. V ta namen se je razvilo področje, katero opisuje kako in na kakšen način lahko ohranjamo mladosten videz in zdravo počutje v svojem telesu.

  1. PREHRANA

Bolj kot vse ostalo (tudi pri drugih stvareh) je urejena prehrana. Kaj to pomeni:

  • 3 glavni obroki na dan (zajtrk, kosilo, večerja – med obroki si lahko vzamemo manjše prigrizke kot so sadje, oreščki)
  • visoka vsebnost beljakovin:- vsa živila živalskega izvora (razen medu): mleko, sir, jogurt, jajca, meso, ribe in morski sadeži…- stročnice: fižol, leča, čičerika, grah, bob, …- oreščki: arašidi, orehi, lešniki, indijski oreščki, makadamija, …
  • Živila brez glutena 

Kaj je sploh gluten in katerega se moramo izogibati? –> Gluten je beljakovinska snov ali protein, ki se nahaja v pšenici, sestavljen pa je v glavnem iz gluteninov in gliadinov. Za nas so nevarni gliadini, saj naš imunski sistem aktivirajo prav oni.
V tem času je ozaveščanje o glutenu in njegovih slabosti močno naraslo in na tržišču se vedno več pojavlja izdelkov brez glutena (torej tudi moke brez glutena), na embalaži mora biti ustezna oznaka.

Izogibajte se živilom in hrani, ki povzročajo vnetja: sladkor, prekajena živila, konzervirana in predelana hrana, ne-zdrave maščobe, vsi izdelki, ki vsebujejo belo moko…

  • Voda
Priporočljivo je veliko doziranja vode (priporočljivo je prekuhavanje zaradi kamna in klora), ki jo je potrebno dozirat po požirkih. Za rahlo popestritev si zraven lahko dodamo citruse, ingver, zelišča kot je npr. meta ali melisa.
  • Prehranski dodatki

Na tržišču kar “mrgoli” od ponudnikov prehranskih dodatkov. Kar je zares pomemno je to, da pogledamo izvor dodatkov in vsebnost le teh. Mi v tem primeru prisegamo na M-sport https://www.m-sport.si/healthaid/, kateri so uradni zastopniki priznane angleške znamke HealthAid pri nas. Izdelki so vegeterijanski ter imajo močno vsebnost, kar je najbolj pomembno, da izdelek učinkuje. Prehrambeni dodatki, ki so kot “nujni” so Omega 3 (najčistejše ribje olje), D3 kapsule, C vitamin (najboljši izkupiček dobiš v Radiance kolagenu – hidroliziran kolagen v kombinaciji z vitaminom C, ki ti zagotovi lepo kožo, močne lase in čvrste nohte), ter Magnezij. Prehranske dodatke HealthAid dobiš tudi pri nas v salonu.

2. KOZMETIKA in KOZMETIČNE STORITVE

Pravilna nega kože je pomembna v vseh fazah starosti. S pravilnim čiščenjem in negovanjem obraza zmanjšamo in preprečimo znake staranja. Vsak mora imeti doma izdelke za čiščenje in negovanje, ki ustrezajo njenemu tipu kože. V salonu izvajamo tudi različne nege, v primeru osvežitve kože in čiščenja pa se najraje poslužimo diamantnemu pilingu, saj zagotovi regeneracijo, abrazijo in čiščenje kože. Omogoča nam nežno abrazijo (luščenje) z diamantno glavo ter stimulacije s pomočjo vakuma, ki kožo očistijo in jo obnovijo.

3. GIBANJE

Tudi ohranjanje kondicije in forme je pomembno za ohranjanje mladostnega videza. Priporočljivo je izvajanje joge, sprehodi ali izvajanje telovadbe 20-30 min dnevno.

4. SPANEC in STRES

Stres je največji uničevalec dobrega.  Poskušajte se nadzorovati s pozitivnim mišljenjem in reševati stvari učinkovito. Vaš bio-ritem je pomemben na način, da imate vsaj 7-8 ur spanca dnevno. Zvečer pa predmete, ki sevajo (mobitel, televizor) raje zamenjaje s kakšno dobro knjigo.

Age fast, age slow – it’s up to you.