POZDRAVLJENO, POLETJE!

V tem blog zapisu vam želim še dodatno poudariti, kako pomembna je uporaba zaščitnega faktorja skozi celo leto, v obdobju, ki je pred nami (torej poletjem) pa še posebej.

Povedali bomo nekaj na splošno o škodljivih UV žarkih, zakaj so tako škodljivi, do kakšnih poškodb lahko pride pri ne-zaščiti, kako lahko pravočasno poskrbimo za zaščito in na katere izdelke za zaščito pred soncem prisegamo v salonu lepote ANNA MARIE.

 

Pretirano izpostavljanje sončnim žarkom lahko našo kožo poškoduje in veliko prezgodaj postara. Poškodbe kože se pokažejo kot prezgodaj postarana koža-temu procesu pravimo foto-staranje. Prav tako lahko UV-žarki povzročajo neposredno poškodbo dednega materiala celice (DNA). Poškodbe kožnih struktur se počasi seštevajo, posledica je staranje kože. Na koži se pojavijo gube, pigmentne nepravilnosti in razširjene žilice.

Še dodatno pozornost in strokovnost v našem salonu namenimo pravilno izbranim  izdelkom za zaščito in nego kože pred izpostavljanjem na soncu in UV žarkom.
Stranki izberemo izdelke, ki vsebujejo SPF zaščitni faktor, primeren za njen tip kože. 
Kakovostni izdelki z UVA in UVB ter z minerali in hranili delujejo zaščitno proti UV žarkom ter ohranjajo zdrav in lep videz kože. Številni mehanizmi pa se odvijajo v celicah in tkivih, ki povzročajo notranje staranje.  Zavedajte se, da se bodo posledice, ki jih je sonce pustilo na vašem obrazu, začele kazati šele po 10 do 15 letih.

Stranki izberemo izdelke z zaščitnim faktorjem, ki so primerni za njen tip kože.
V salonu prisegamo na to znamko in izdelke, ki nudijo zaščito pred soncem:

BLEU&MARINE BRETANIA
je blagovna znamka talasoterapije in SPA, ki uporablja najčistejše aktivne podlage, vsak od izdelkov pa vsebuje edinstveno mešanico ioniziranih elementov v sledovih. Temeljna re-mineralizacija za nego kože pojasnjuje izjemno učinkovitost morskih izdelkov:

  • brez sestavin živalskega izvora Brez uporabe mineralnega olja (parafinov) ali silikonov,
  • izključna uporaba rastlinskih olj,
  • brez sintetičnih barvil,
  • brez uporabe PEG ali PPG,
  • brez uporabe parabena, fenoksietanola BHT,
  • brez konzervansov ali s konzervansi, ki so enaki naravi,
  • okolju prijazna embalaža – brez kartona.
1. BLEU&MARINE: Anti-ageing cream SPF 50
Krema za zaščito pred soncem SPF 50. Dnevna-vlažilna krema nudi optimalno kombinacijo vsakodnevne hidracije, UVA / UVB in anti-age zaščite.
Vsebuje dodatne hranilne sestavine, ki spodbujajo anti-age proces (proces proti staranju).
2. BLEU&MARINE: BB anti-ageing krema SPF 50

Obarvana, anti-age BB krema s faktorjem 50 (UVA, UVB), 99% organska.
Preprečuje staranje kože pred UV svetlobo in stresnimi pogoji.
Sestavljena je na osnovi čistih olj Omega 3 in 6. Vitamin E zagotavlja celodnevno vlaženje. Med drugimi naravnimi antioksidanti, ki se nahajajo v naravi očita,
da je anti-oksidativno delovanje zdravila LycoMegal (ki ga krema vsebuje) najmočnejše. Vsebuje čistilno in nežno lavando ter organski kompleks.
3. BLEU&MARINE: Rose&Silicum – visoko vlažilna krema z SPF 15
Krema je bogata z vlago, koži pusti občutek satena in zagotavlja izjemno gladko “prevleko” vlage, ne da bi se koža pretirano svetila.
Koži nudi naravno zaščito prostih radikalov. Vsebuje zaščitni faktor 15.
,
Bodite pozorne: stopnja zaščitnega faktorja vam pove tudi, kako dolgo faktor učinkuje:
če uporabljate kremo z zaščitnim faktorjem 50, to zadostuje za približno 5 ur. Če uporabljate faktor 30, zadostuje za pribl. 3 ure.
Prav tako pa je zelo pomembna zadostna količina pri nanosu: z zaščitno kremo “ne šparajte”! 
V poletnih mesecih priporočam tudi uporabo kap s šiltom – da pokrije čim večji del obraza, priporočljiva je tudi uporaba sončnih očal.

Dobri izdelki z UVA in UVB ter z  minerali in hranili delujejo zaščitno proti (UV žarkim) ter ohraja ohranja vitalnost in lep videz kože. Zavedajte se,  posledice se pokažejo po 10 do 15letih.

Številni mehanizmi pa se odvijajo v celicah in tkivih,  notranje staranje.
Tako kot kreme in ostali izdelki za nego in zaščito obraza in kože na sploh, smo ženske večino svojega časa naličene. Zato je pomembno, da imamo tudi pravilen izbor make up izdelkov, ki bodo zaščitili naš obraz pred škodljivimi dejavniki.
Za intenzivnejšo zaščito priporočamo tekočo podlago STAMINAL foundation, ki je obogaten z rastlinskimi matičnimi celicami, ki aktivirajo celično obnovo in preprečujejo vidnost gub. Inovativna formula združuje aktivnosti vitaminov, proteinov iz pšeničnih kalčkov, zaščite proti soncu in posebne pigmente, ki enakomerno razpršijo svetlobo po obrazu za nastanek t.i. “SOFT FOCUS” efekta, ki vizualno zmanjša gube.
Divinouba CC cream je puder oz. podlaga v kamnu, ki vlaži, varuje in izboljša vašo polt. Aktivne sestavine ustvarjajo pomirjujoč učinek na koži in stimulirajo obnovo tkiva.
Vsebuje faktor 30 zaščite proti soncu.
Proizvod je formuliran brez talc, parabena in alergenov.

 Poleg vseh izdelkov pa seveda obstajajo tudi naravna živila kot so masla in olja, ki jih lahko uporabljamo za zunanjo in notranjo zaščito. Karitejevo in kakavovo maslo vsebujeta naravni zaščitni faktor 6,
kokosovo olje ali maslo pa ZF 4.
Živila bogata s kerotenoidi je dobro uživati za dobro bazo odpornosti, sem spadajo: korenje, zelena listnata zelenjava, presni kakav, koruza, paradižnik ter drugo sadje in zelenjava oranžne in zelene barve.
 Seveda pa se priporoča tudi dovolj pitja ter uživanja zdravih maščob, ki smo jih opisali že v prejšnjem članku.
Dobro skrbite za svojo kožo ko je še čas za to.
Se beremo ponovno kmalu,
Tanja