Pretirano izpostavljanje sončnim žarkom lahko našo kožo poškoduje in veliko prezgodaj postara. Poškodbe kože se pokažejo kot prezgodaj postarana koža-temu procesu pravimo fotostaranje. Prav tako lahko UV-žarki povzročajo neposredno poškodbo dednega materiala celice (DNA). Poškodbe kožnih struktur se počasi seštevajo, posledica je staranje kože. Na koži se pojavijo gube, pigmentne nepravilnosti in razširjene žilice.

Še dodatno pozornost in strokovnost v našem salonu namenimo pravilno izbranim  izdelkom za zaščito in nego kože pred izpostavljanjem na soncu in UV žarkom.
Stranki izberemo izdelke, ki vsebujejo SPF zaščitni faktor, primeren za njen tip kože. 
Kakovostni izdelki z UVA in UVB ter z minerali in hranili delujejo zaščitno proti UV žarkom ter ohranjajo zdrav in lep videz kože. Številni mehanizmi pa se odvijajo v celicah in tkivih, ki povzročujejo notranje staranje.  Zavedajte se, da se bodo posledice, ki jih je sonce pustilo na vašem obrazu, začele kazati šele po 10 do 15 letih.

Stranki izberemo zdelke z zaščitnim faktorjem, ki so primerni za njen tip kože.
1. RINGANA FRESH SUNSCREEN SPF 20
Ringana je veganska in naravna kozmetika, ki v celoti izhaja iz Avstrije. Kozmetika ima certifikat COSMOS, ki zahteva vsaj 95% naravih sestavin. Ringanini izdelki vsebujejo (skoraj vsi) 100% naravne sestavine. Vsi izdelki so sveže narejeni na 14 oziroma največ 30 dni.
Njihova sončna krema je pravzaprav balzam za zaščito proti soncu, ki je vodoodporen in vsebuje faktor 20 zaščite proti soncu.
FUN FACT: ali si vedela, da faktor 20 zaščiti kožo pred 95 % UV žarkov.
S faktorjem 50 pa jih zaščiti le 3% več. Torej učinek krem z 20+ faktorjem je v primerjavi s potrebno povečano uporabo sintetničnih filtrov, ki so dodani v izdelek zelo nizek.
Sunscreen balzam za zaščito proti soncu obvaruje vašo kožo proti škodljivimi UV žarki, formula balzama pa temelji na naravnih filtih sončne svetlobe.
Balzam pravtako spodbuja porjavitev in intenzivno preprečuje znake staranja kože od poškodb sonca.

2. RINGANA CAPS – PROTECT (ex SUN)
Kapsule PROTECT so prehranski dodatek, ki nas zaščiti pred zunanjimi vplivi okolja, kot so onesnaževanje zraka, sončno sevanje, cigaretni dim in modra svetloba zaslonov računalnika ali pametnega telefona. Uporaba kapsul aktivira produkcijo melanina, kar pomeni, da bodo pripomogle tudi k božanskemu tenu vaše naravno in zdravo porjavele kože.
VSE RINGANA IZDELKE LAHKO NAROČITE PRI NAS.
KONTAKT:
gsm: 031 201 202
e-mail: info@anna-marie.si
FB: anna-marie.si

Dobri izdelki z UVA in UVB ter z  minerali in hranili delujejo zaščitno proti (UV žarkim) ter ohraja ohranja vitalnost in lep videz kože. Zavedajte se,  posledice se pokažejo po 10 do 15letih.

Številni mehanizmi pa se odvijajo v celicah in tkivih,  notranje staranje.
Tako kot kreme in ostali izdelki za nego in zaščito obraza in kože na sploh, smo ženske večino svojega časa naličene. Zato je pomembno, da imamo tudi pravilen izbor make up izdelkov, ki bodo zaščitili naš obraz pred škodljivimi dejavniki.
Za intenzivnejšo zaščito priporočamo tekočo podlago STAMINAL foundation, ki je obogaten z rastlinskimi matičnimi celicami, ki aktivirajo celično obnovo in preprečujejo vidnost gub. Inovativna formula združuje aktivnosti vitaminov, proteinov iz pšeničnih kalčkov, zaščite proti soncu in posebne pigmente, ki enakomerno razpršijo svetlobo po obrazu za nastanek t.i. “SOFT FOCUS” efekta, ki vizualno zmanjša gube.
Divinouba CC cream je puder oz. podlaga v kamnu, ki vlaži, varuje in izboljša vašo polt. Aktivne sestavine ustvarjajo pomirjujoč učinek na koži in stimulirajo obnovo tkiva.  Vsebuje faktor 30 zaščite proti soncu.
Proizvod je formuliran brez talc, parabena in alergenov.

 Poleg vseh izdelkov pa seveda obstajajo tudi naravna živila kot so masla in olja, ki jih lahko uporabljamo za zunanjo in notranjo zaščito. Karitejevo in kakavovo maslo vsebujeta naravni zaščitni faktor 6,
kokosovo olje ali maslo pa ZF 4.
Živila bogata s kerotenoidi je dobro uživati za dobro bazo odpornosti, sem spadajo: korenje, zelena listnata zelenjava, presni kakav, koruza, paradižnik ter drugo sadje in zelenjava oranžne in zelene barve.
 Seveda pa se priporoča tudi dovolj pitja ter uživanja zdravih maščob, ki smo jih opisali že v prejšnjem članku.
Imejte se radi in dobro skrbite za svojo kožo ko je še čas za to.